PROJECT AZC ELDERHOEVE

Ons eerste project gaat bijna van start!

 

Vanaf 19 januari start Stichting IMBEO een project met een groep jongeren uit Asielzoekerscentrum “Elderhoeve” in Arnhem. Deze jongeren zijn als minderjarige alleen (!!) naar Nederland gevlucht. Na hun binnenkomst zijn deze jongeren opgevangen in het asielzoekerscentrum en zijn zij verder goed begeleid. Tot hun 18e levensjaar. Daarna stopt de begeleiding en zijn deze jongeren op zichzelf aangewezen. Zij moeten dan alles zelf regelen wat erg lastig kan zijn. Als Stichting IMBEO willen wij deze jongeren begeleiden bij het maken van een voorstelling waarin zij hun persoonlijke talenten kunnen laten zien. Deze dansvoorstelling voor, en door deze groep jonge volwassenen zal op 12 en 13 april 2018 worden gepresenteerd in zowel het AZC “Elderhoeve” als op ArtEZ in theaterzaal 2 in Arnhem.

Vanaf 19 januari zullen wij elke vrijdagavond met deze groep aan de slag gaan in  AZC “Elderhoeve”. Naast de dag van de voorstellingen nemen we ze ook een andere avond mee naar ArtEZ voor een rondleiding en natuurlijk de generale repetitie.

Wij hopen als stichting te kunnen bijdragen aan een maatschappelijke behoefte om deze jongeren wat afleiding en plezier te bezorgen. Bovendien krijgen zij de kans om eigen talenten te ontdekken en deze te ontwikkelen. Op deze manier hopen wij als stichting ook bij te kunnen dragen aan een stukje zelfvertrouwen. Zij hebben als kind een zeer moeilijke beslissing moeten nemen die veelal niet vrijwillig tot stand is gekomen, maar uit bittere noodzaak. Wij maken daarom dankbaar gebruik van uw steun. Help ons om deze jong volwassenen een leuke tijd te bezorgen!

Om de projectkosten te dekken zoeken wij nog donateurs. Ons geld gaat uit naar:

  • een draagbare muziekinstallatie
  • reiskosten, ook om de deelnemers naar ArtEZ te krijgen
  • decor/kostuums
  • overige projectkosten

Wil je ons steunen? Neem dan contact met ons op via info@stichtingimbeo.com, of doneer* je geld**:

STICHTING IMBEO
NL88 INGB 0007 9689 26

* Een donatie van 10+ euro voor dit project is een gratis ticket voor de benefietvoorstelling voor Stichting IMBEO op 12 of 13 april, in theaterzaal 2 op ArtEZ.
** Vermeld naam, achternaam en project in de beschrijving.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s